Nem minden bio szívószál az igazi

Hogy miért is gondoltuk úgy, hogy belépünk a szívószál piacra egy új alternatívával?

Mert úgy láttuk, hogy habár léteznek már különböző próbálkozások arra, hogy hogyan is tudnánk kiváltani a műanyag szívószálakat, mégsem jött még el az igazi. Hiszen a legtöbb “bio” és “természetes” jelzővel ellátott szívószál alternatívában megtalálható egy vagy több a következő problémák közül:

  • Microműanyag felhasználásával készül. Ugye ehhez hozzáfűznünk sem kell, hogy miért problémás.
  • Többször használható, ami nagyszerűen hangzik elsőre, de ehhez folyamatos tisztítást is igényel. Ezzel pedig az ivóvíz tartalékainkat pazaroljuk. Feleslegesen.
  • Ahhoz hogy vízálló legyen egy műanyag réteggel vonják be. Addig rendben, hogy nem 100%-ban műanyag, de miért érnénk be kevesebbel, mint a 0% műanyagtartalom?
  • Fertőtlenítési nehézségek. A nagyjából kitisztított, ezer munkás által összefogdosott szívószálaktól ugye neked sem lesz egyből “Ez de jó ötlet!” érzésed?
  • Néhány közülük még veszélyes is lehet, ez különösen igaz a törékeny verziókra.
  • Nem bomlanak le, nehezen bomlanak le.

Ezek mellett pedig fontos megemlíteni, hogy az egyéb szívószál alternatívák gyártásával, szállításával és hulladékkezelésével felmerülő szén-dioxid kibocsájtást is mindig figyelembe kell venni, ha a környezetbarát státuszukat nézzük. Örömmel jelentjük, hogy a Bestraw szívószálak ebben az egyben alulmúlják a többieket, azaz sokkal kevesebb szén-dioxid kibocsájtással jár mind gyártásunk, mind a szívószálakhoz kapcsolódó utómunkálatok.

Következő bejegyzésünkben bemutatjuk, hogy a fenti problémákat hogyan sikerült kiküszöbölnünk, hogy elhozhassuk neked a VALÓDI BIO SZÍVÓSZÁLAT.

Ha érdekelnek újdonságaink, és követni szeretnéd a történetünk kibontakozását kövess minket Facebookon: https://www.facebook.com/BeStrawOfficial vagy Instagramon: https://www.instagram.com/bestraw2020/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.